of 59236 LinkedIn

Marco Fossen

Relatiemanager overheid

 • Den Helder mist met aanbesteding de boot: ruim acht jaar terug in de tijd!

  Reageer

  AfbeeldingDuurzaam inkopen van Wmo-vervoer: je zou denken dat het voor iedere gemeente in Nederland een vanzelfsprekendheid is. Toch blijkt het in de praktijk verre van gebruikelijk dat gemeenten vol voor groen gaan. Nu blijkt Den Helder het zachtjes gezegd niet zo nauw te nemen met duurzaamheid en milieu.

 • Verkiezingen 2018: Parijs is akkoord, doet u mee?

  Reageer

  AfbeeldingHet lijkt misschien nog ver weg, maar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 zijn in aantocht. Politieke partijen – landelijke partijen met hun lokale afdelingen of lokale en regionale politieke fracties – zijn druk bezig met het schrijven van hun programma’s. Als Relatie Manager Overheid van PitPoint denk ik dan: welke rol speelt Parijs hierbij? En nog meer bepaald: welke rol neemt schoon vervoer in binnen de programma’s?

 • Gemiste kans voor schoon vervoer in gemeente Rotterdam. Het lijkt erop dat alleen leveranciers van dieselvoertuigen een kans gegund wordt als het gaat om 355 nieuwe bestelauto’s.

  Gemiste kans voor schoon vervoer in gemeente Rotterdam

  Reageer

  De gemeente Rotterdam maakte onlangs bekend dat het op zoek gaat naar 355 nieuwe bestelauto’s. Ik kan het niet anders dan teleurstellend noemen dat de gemeente, die er normaal gesproken juist prat op gaat voor schone brandstoffen te kiezen en in 2018 een 25% schoner wagenpark ambieert, in dit geval alleen leveranciers van dieselvoertuigen een kans lijkt te gunnen.

 • Groene golf?

  Reageer

  De zomer staat weer voor de deur. Voor het derde opeenvolgende jaar betekent dit dat de Stichting Natuur & Milieu weer aan de slag gaat met de jaarlijkse benchmark duurzaam inkopen van mobiliteit door gemeenten. Ik ben nu al nieuwsgierig naar de gemeente die dit jaar als beste uit de bus komt, en gaan alle gemeenten over de hele linie beter scoren?

 • Groengas dé groene brandstof, GTL geen optie

  Reageer

  De afvalsector in Nederland stapt meer en meer af van diesel als brandstof. Logisch, vinden wij bij PitPoint clean fuels. Bedrijven als Omrin, Meerlanden en AVRI zijn prachtige voorbeelden van afvalinzamelaars die als het ware bij de burger komen tanken. Het afval dat ze verzamelen, verwerken ze tot Groengas. Over een circulaire economie gesproken!

   

  Groengas en Elektriciteit zijn de schoonste vormen van brandstof, samen met waterstof. Die laatste zal op termijn zonder twijfel de meest belangrijke brandstof worden om het doel van zero-emissie te behalen, maar op het moment zijn motoren op waterstof gewoonweg nog te duur. Wel is het zaak om de ontwikkeling te blijven stimuleren.

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint