of 59250 LinkedIn

Eerste liquefied natural gas (LNG) bunkerstation in Duitsland

Eerste liquefied natural gas (LNG) bunkerstation in Duitsland. De bouw is de volgende stap in de strategie om een Europese LNG-infrastructuur te ontwikkelen om het gebruik van LNG voor zowel weg als scheepvaart mogelijk te maken.
Reageer

PitPoint.LNG gaat het eerste liquefied natural gas (LNG) bunkerstation bouwen in de haven van Keulen. Het nieuwe station zal het bunkeren van binnenvaartschepen faciliteren die op de Rijn varen, Europa’s drukste waterweg. De bouw van het bunkerstation is een volgende stap in de strategie van PitPoint.LNG om een Europese LNG-infrastructuur te ontwikkelen om het gebruik van LNG voor zowel weg als scheepvaart mogelijk te maken.

LNG wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende alternatieve brandstoffen voor de transitie naar schoon transport voor de scheepvaart. De verbranding van LNG is schoner dan diesel en de lokale luchtkwaliteit wordt hierdoor verbeterd (er wordt minder gezondheidsschade veroorzaakt door een lagere uitstoot van fijnstof en NOx) en de CO2-uitstoot is lager. Met schepen die varen op LNG voldoen scheepseigenaren aan de emissiestandaarden voor de scheepvaart zonder dat daar extra nabehandelingstechnieken voor nodig zijn.

 

Key launching customer

Vanaf de opening, volgens planning medio 2018, zullen onder andere door Shell Western LNG B.V. gecharterde dual fuel schepen bij dit LNG-bunkerstation bunkeren. Hiervoor hebben Shell en PitPoint.LNG een lange termijn overeenkomst getekend. Jan Willem Drijver, Managing Director bij PitPoint.LNG: “We zijn erg blij dat we kunnen beginnen met de realisatie van dit LNG-bunkerstation en zijn er trots op dat Shell onze key launching customer is. Het voor bedrijven als Shell mogelijk te maken om hun goederen op een schonere en milieuvriendelijkere manier te vervoeren ondersteunt de missie van PitPoint om 100% schoon vervoer in 2030 te realiseren.“

Lauran Wetemans, General Manager Downstream LNG bij Shell: ”Samen met de infrastructuur die in Rotterdam is ontwikkeld, zal dit nieuwe station de toegang tot LNG voor klanten op de Rijn – de belangrijkste binnenvaart van Europa – vergroten. We kijken ernaar uit om dit samen met PitPoint.LNG te verwezenlijken.”

 

LNG-strategie

Als systeem integrator ontwerpt, bouwt, financiert, onderhoudt en beheert PitPoint.LNG, LNG-infrastructuren. Dit maakt LNG betaalbaar en beschikbaar. De realisatie van LNG-bunkerstations is onderdeel van strategische doel van PitPoint.LNG om een Europese LNG-infrastructuur voor vervoer over weg en water te ontwikkelen. Dit LNG-bunkerstation wordt het eerste shore to ship LNG-bunkerstation in Duitsland en het eerste dat de drukste binnenvaart van Europa, de Rijn bedient. In Europa nemen Rijnlanden 84% van het goederentransport op binnenwateren voor hun rekening.

 

Over PitPoint.LNG

PitPoint.LNG is een joint venture van PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland BV. PitPoint.LNG richt zich op de realisatie en exploitatie van LNG-infrastructuur voor de automotive en de maritieme sector.

 

nl_cef__

De realisatie van dit LNG-bunkerstation is onderdeel van het CEF project Breakthrough LNG Deployment in Inland Waterway Transport. Dit is medegefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie.

 

In deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint