of 59232 LinkedIn

Uniek digitaal aansturingssysteem dat straatverlichting en architecturale verlichting combineert

Reageer

AfbeeldingPrimeur Antwerpen dankzij Philips CityTouch Connected LED-verlichting

Philips, de wereldleider in verlichting, kondigt op vrijdag 27 februari, tijdens de viering van het 450-jarig bestaan van het stadhuis van Antwerpen, een primeur aan in België op het gebied van ‘Connected Lighting’, met de allereerste toepassing van een centraal digitaal beheersysteem voor zowel straatverlichting als architecturale verlichting op en rond de Grote Markt van Antwerpen.

 

AfbeeldingEén systeem stuurt architecturale én functionele verlichting aan
Philips geeft vorm aan het gelaat van de steden van morgen. De nieuwe LED-verlichting op de Grote Markt en omgeving wordt met het Philips CityTouch systeem bediend. Dankzij dit intelligente aansturingssysteem kunnen de historische gebouwen dynamisch worden verlicht, en kan tegelijkertijd de verlichting van de omliggende straten centraal worden bediend. Het systeem is verder uitbreidbaar en daarom ook toekomstbestendig.

 

Stefaan Note, Commercial Director Public Lighting BeLux Philips, is bijzonder trots deze oplossing op maat te kunnen aanbieden. “Philips is erin geslaagd voor de eerste keer een systeem op de markt te zetten dat zowel de functionele verlichting van straten als architecturale verlichting van gebouwen en monumenten centraal kan aansturen. Dit project toont de kracht van onze technologische kennis en hoe wij deze inzetten om relevante innovatie te ontwikkelen die voldoet aan de specifieke behoeften van onze klanten.”

 

Een leefbare stad dankzij een energiezuinig systeem
CityTouch is een innovatie van Philips waarmee licht vanop afstand op een flexibele manier kan aangestuurd worden. Steden krijgen op een eenvoudig manier realtime informatie over het verlichtingsnetwerk en kunnen het verlichtingsniveau onmiddellijk aanpassen waar en wanneer nodig, of energiezuing instellen door dimming tijdens bepaalde periodes. Deze intelligente lichtoplossing helpt lokale besturen dus op een economisch duurzame manier om te gaan met energie.

 

AfbeeldingLudo Van Campenhout, schepen van publiek domein Antwerpen, zegt: “Licht zorgt voor een aantrekkelijke en leefbare stad. Bovendien geeft het extra uitstraling van de historische gebouwen. De gebouwen op de Grote Markt worden nu sfeervol én energiezuinig verlicht. Dit is een van de eerste realisaties uit het Lichtplan dat ervoor moet zorgen dat de stad ook ’s avonds op elke plaats de juiste sfeer creëert en dit op een duurzame manier.”

 

Flexibel en in realtime lichteffecten creëren
De grote flexibiliteit waarmee de verlichting onmiddellijk kan aangepast worden aan gebeurtenissen in de stad en de mogelijkheid om tijdens evenementen bijzondere sferen te creëren, zijn een ware troef.

 

“Antwerpen beschikt over een rijk architecturaal patrimonium. Het leek ons essentieel om de voorgevel van het stadhuis in realtime op diverse manieren te kunnen aanlichten”, verklaart Michel Gerits, stadsarchitect van Antwerpen. “Dankzij het nieuwe verlichtingssysteem volstaat één druk op de knop om een bijzonder effect tot stand te brengen.”

 

AfbeeldingEen rijkheid aan lichteffecten, aanzienlijke energiebesparing en de eenvoud van een bediening op afstand: CityTouch zorgt voor een omwenteling van het stadsleven. Philips ligt daarmee aan de basis van de technologische vooruitgang waarmee licht meer wordt dan eenvoudige verlichting.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer