of 59236 LinkedIn

Speciale verlichting voor gemeentehuis Nuenen

Speciale verlichting: Soundlight Comfort Ceiling.
Reageer

Het gemeentehuis van Nuenen is gerenoveerd. Samen met Ecophon en Philips realiseerde de gemeente een duurzame lichtoplossing. De gemeente wilde een aansprekende nieuwe publieke entree hebben voor het gemeentehuis. Die moest indrukwekkend en eigentijds worden.

Akoestiek

Ook stelde de Gemeente specifieke eisen aan de akoestiek. De plafondverlichting  moest sfeervol zijn maar ook passen bij de functie van de ruimte. 

 

Lichtintensiteit

Peter de Graaf van de Gemeente Nuenen: "De balie moest perfect verlicht zijn. Zodat mensen bij binnenkomst meteen zien waar ze zich kunnen melden en onze medewerkers daar goed kunnen werken. In de gang mocht de lichtintensiteit lager zijn. De twee vergaderkamers moesten juist weer helderder verlicht zijn."

 

Soundlight Comfort Ceiling

Uiteindelijk koos De Graaf voor Soundlight Comfort Ceiling. Dit is een 100% akoestisch én lichtgevend plafond. Het Soundlight Comfort Ceiling-systeem is het resultaat van een samenwerking tussen Philips en Ecophon. De Ecophon Groep ontwikkelt, produceert en levert akoestische producten en systemen voor plafonds en wanden. Het  plafondsysteem integreert ledverlichting en hoge geluidsabsorptie.

 

Lichtpanelen

Philips maakte een lichtberekening voor de balie, de gang en de spreekkamers. Dat leidde tot de evenwichtige verdeling van lichtpanelen zoals ze nu zijn aangebracht. De hoeveelheid verlichting is regelbaar en kan automatisch op het daglicht worden afgestemd.

 

Glaswol

Soundlight Comfort Ceiling wordt gemaakt van glaswol. Tenminste 70% van het materiaal is afkomstig van gerecyclede glazen flessen. Er wordt gebruik gemaakt van een plantaardig bindmiddel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer