of 59232 LinkedIn

Madrid vernieuwt infrastructuur met 's werelds grootste straatverlichtingsproject

Reageer

Het gemeentebestuur van de stad Madrid vervangt de straatverlichting voor de volle 100% door energie-efficiënte verlichting van Philips.De verlichtingstechnologie van Philips zal een energiebesparing mogelijk maken van 44%. De vervanging zal leiden tot een veiligere, duurzamere en energie-efficiënte stad.

's Werelds grootste straatverlichtingsproject

Als wereldwijde marktleider in verlichting, leveren we de overheid van de stad Madrid 225.000 nieuwe energie-efficiënte lampen ter ondersteuning van haar ambitie om een Smart City te worden. De vernieuwing van het volledige straatverlichtingssysteem met connected LED’s en andere energie-efficiënte verlichting van Philips maakt dit tot ‘s werelds grootste straatverlichtingsrenovatie tot nu toe.


Energiebesparing

De producten financieren de kosten van de technologische opwaardering door de 44% aan energiebesparing die ze leveren en daardoor voorzien ze, zonder extra kosten voor de inwoners, Madrid van straatverlichting van de beste kwaliteit en een stad die helderder, veiliger en slimmer is. Het project is uitgevoerd in samenwerking met ESCO nutsbedrijven die dor het gemeentebestuur van Madrid zijn ingehuurd via een openbare aanbesteding.

 

Afbeelding“Dit wordt de grootste technologische renovatie die ooit in de stad Madrid is gezien. Een verandering die ons in staat stelt enkele belangrijke doelstellingen te realiseren. Namelijk: reduceren van het energieverbruik van de stad dankzij energiezuinige armaturen, verlengen van de levensduur van de stadsverlichting en beheersen van de lichtverontreiniging door de mogelijkheid de intensiteit van het licht te regelen als en waar dat nodig is.” Zo denkt mevr. Ana Botella, burgemeester van Madrid, erover. “De nieuwe verlichtingsinstallatie stelt ons in staat aanzienlijke vorderingen te maken in het proces om een slimme stad te worden, een stad die duurzamer is en, als gevolg daarvan, ook leefbaarder.”

 

Het nieuwe stadsverlichtingssysteem profiteert van een bedieningspaneel dat in staat is de intensiteit en duur van de verlichting in de hele stad te regelen in overeenstemming met waar dat het meest nodig is.

 

Slimme stad

“Het verlichtingsrenovatieproject in Madrid is een stap voorwaarts in het scheppen van een stad die is voorbereid op de toekomst”, zegt Juan Sanabria, CEO van Philips Iberia. “De bijdrage van Philips aan de inspanningen van Madrid om een slimmere, veiligere en meer energie-efficiënte stad te worden, houdt rekening met de behoeften van inwoners en consumenten door te zorgen voor een verlichtingsinfrastructuur met voordelen die verder strekken dan alleen het leveren van licht.”

 

De vervangen lampen en masten worden door Ambilamp gerecycled in overeenstemming met de huidige regelgeving voor het veilig verwijderen van producten die zware metalen bevatten zoals kwik.


Het renovatieproces in cijfers

- 225.000 straatlampen worden vervangen door Philips-technologie (waaronder armaturen op lanen, straten, historische monumenten en parken)84.000 daarvan zijn lokaal gefabriceerde Philips LED-lampen en -armaturen, waaronder 51.000 bolvormige lantaarns en 33.000 LED-modules die geïnstalleerd worden in bestaande lantaarns

- De overige straatlantaarns worden voorzien van energiezuiniger verlichtingsoplossingen met andere lichtbronnen dan LED’s, die geleverd worden door Philips

- De stad zal na de installatie meer dan 44% besparen op haar energieverbruik voor verlichting.


Ervaar wat licht kan betekenen voor een stad of gemeente.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer