of 59236 LinkedIn

Klimaatstrategie Philips door CDP voor vierde jaar op rij aangemerkt als internationaal toonaangevend

Reageer

Philips behoort voor het vierde opeenvolgende jaar tot de meest toonaangevende bedrijven als het gaat om CO2-rapportage en het terugdringen van CO2-uitstoot. Hieruit blijkt eens te meer hoe sterk Philips zich inzet om voorop te lopen op duurzaamheidsgebied.

De resultaten van de CDP Climate Change Survey van dit jaar laten zien dat zowel de CO2-prestaties als de CO2-rapportage van Philips tot de wereldtop behoren. We hebben een perfecte score van 100A behaald en daarmee een vermelding verdiend op The A List (voorheen de Climate Performance Leadership Index), evenals de Europe 300-ranglijst en de Benelux Climate Disclosure Leadership Index (CDLI).

 

Deze indexen worden samengesteld op basis van informatie die is aangeleverd door bijna 2000 beursgenoteerde ondernemingen en onafhankelijk is beoordeeld aan de hand van de CDP-scoremethodiek, waar de uiteindelijke notering uit voortkomt. Philips is één van de 187 ondernemingen die een A-score hebben gekregen voor hun klimaatprestaties, en daarmee een notering hebben verdiend op deze internationale ranglijst van ondernemingen die maatregelen nemen om klimaatverandering tegen te gaan.

 

Institutionele beleggers en belanghebbenden kunnen aan de hand van de CDP-scores nagaan welke maatregelen bedrijven nemen om klimaatverandering tegen te gaan, en die maatregelen beoordelen. De scores worden via Bloomberg-terminals en andere kanalen beschikbaar gesteld aan beleggers en andere belanghebbenden, zodat deze kunnen beoordelen in welke mate bedrijven zijn voorbereid op veranderingen in de marktvraag en in de wet- en regelgeving over CO2-uitstoot.

 

“Wereldwijd blijft de uitstoot van broeikasgassen toenemen en we lopen een enorm financieel risico als we daar niets tegen doen”, aldus Paul Simpson, Chief Executive Officer van CDP. “De business case voor dergelijke maatregelen is overtuigender en urgenter dan ooit. Daarom willen we de bedrijven die nu een notering hebben op ‘The A List’ – voorheen de Climate Performance Leadership Index – van harte feliciteren. Deze ondernemingen spelen in op de vraag vanuit de markt naar een verantwoorde omgang met het milieu, en zetten tegelijkertijd belangrijke stappen op weg naar een duurzame economie.”

 

“Dat Philips wordt vermeld in beide indexen toont aan dat we uitstekend presteren als het gaat om het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De door ons gepubliceerde klimaatgegevens bieden een gedegen basis voor besluitvorming die de ontwikkeling van koolstofarme economieën kan bevorderen. Deze erkenning getuigt ervan dat Philips zich inzet om de wereld gezonder en duurzamer te maken”, aldus Henk de Bruin, hoofd Duurzaamheid bij Philips.

 

Meer informatie

Eric Drent, Senior Communications Manager Philips Benelux
Tel.: +31  6 51905718 / E-mail: eric.drent@philips.com

 


 

Over CDP

CDP is een internationale organisatie zonder winstoogmerk die het enige wereldwijde systeem biedt waarmee ondernemingen en overheden belangrijke milieugegevens kunnen meten, publiceren, beheren en delen. CDP werkt samen met marktpartijen, waaronder 767 institutionele beleggers met een gezamenlijk vermogen van USD 92 biljoen, om ondernemingen aan te sporen om het effect van hun activiteiten op het milieu en de natuurlijke hulpbronnen bekend te maken en compenserende maatregelen te nemen. CDP beheert inmiddels het grootste bestand ter wereld met informatie over risico’s op het gebied van klimaatverandering, water- en bosecosystemen, en streeft ernaar om deze gegevens een centrale plaats te geven in de besluitvorming rondom bedrijfsstrategieën, investeringen en beleid. Kijk voor meer informatie op http://www.cdp.net/ of volg @CDP.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer