of 59221 LinkedIn

Jeroen Bruinenberg

Editor at Elba-Rec

 • Goedkoper wonen in een minder verlichte wijk?

  Reageer

  AfbeeldingDe Omgevingswet staat voor de deur. Het is de bedoeling dat we vanaf 2018 samen bepalen wat we toestaan in de openbare ruimte. Samen met inwoners gaan beleidsmakers en ontwikkelaars integraal kijken naar de inrichting van de stad.

  Het is een mooi moment om de toenemende lichthinder aan te pakken.

  Maar is de gemeente wel onafhankelijk genoeg én denken inwoners er niet te licht over?

 • Kan mijn gemeente kosten besparen op openbare verlichting?

  Reageer

  AfbeeldingBent u ook een van die personen die wel eens naar de sterrenhemel kijkt en nadenkt over het licht dat een aantal jaren, decennia, eeuwen naar de aarde aflegde om door u, op dat ene moment, waargenomen te worden?

 • Dit kun jij doen met connected lighting

  Reageer

  ‘Ting hallo China? Hallo Amsterdam? Hallo Roesland? Wait America you wait. Hallo Japan? I don't understand a fuck what you say. Hallo Duitsland? Was gibt? Heute? Oder morgen? Digital man. Tuurlijk. Connect die shit. Altijd doen. Volgende vraag…’

 • Zo scoor jij ook met lichtkunst

  Reageer

  Het New York Festival of Light, Vivid Sydney en het Berlin Festival of Lights. Stuk voor stuk voorbeelden van tijdelijke kunstinpassingen in de openbare ruimte. Het bekendste voorbeeld voor ons Nederlanders is natuurlijk Glow in Eindhoven. De tentoonstelling in de lichthoofdstad van Nederland trok dit jaar een recordaantal van 650.000 bezoekers. Welke gemeente wil niet zo’n publiekstrekker?

 • Agressie voorkomen met lichtrecepten

  Reageer

  Naïef idealisme of het antwoord op uitgaansgeweld? 
  ‘Nog een slachtoffer bruut uitgaansgeweld Stratumseind’, ‘Op het Stratumseind valt wel eens een klap’, ‘Eindhoven grijpt weer in op Stratumseind’, ‘Kroegen in Eindhoven gesloten na agressie door portiers.’ Het zijn zomaar een aantal nieuwskoppen die de afgelopen tijd de landelijke kranten haalden. Stratumseind heeft een reputatie, en die is niet rooskleurig. Wat wellicht wel rooskleurig wordt, is de straat.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes