of 59236 LinkedIn

Zutphens sportpark wordt zonneveld

Reageer

AfbeeldingHet voormalig sportpark Noordveen in Zutphen is door de gemeente Zutphen aangewezen als geschikte locatie voor een zonneveld. Het 3,5 hectare grote terrein ligt al jaren braak. Het college van B&W heeft het plan van aanpak 13 januari jongstleden vastgesteld en openbaar gemaakt. Over Morgen heeft het plan van aanpak in opdracht van de gemeente Zutphen geschreven en draagt ook zorg voor de aanbestedingsfase die binnenkort start. Veel marktpartijen hebben al interesse getoond voor de ontwikkeling van het zonneveld.

Het terrein biedt ruimte aan ongeveer tienduizend zonnepanelen. Daarmee kunnen naar schatting zeshonderd huishoudens van elektriciteit worden voorzien. Maatschappelijke meerwaarde en een creatieve goede inpassing zijn aspecten die de gemeente mede mee laat wegen in de selectie van het beste plan, door de beste ontwikkelaar. De gemeente Zutphen draagt zorgt voor een aantal cruciale voorwaarden om de ontwikkeling van het zonneveld mogelijk te maken, zoals het beschikbaar stellen van de grond en tijdig voor een bestemmingsplan te zorgen. De aanbestedingsfase begint binnenkort.

 

Zonnevelden in Nederland zijn een nieuw verschijnsel. Over Morgen werkt op vier concrete locaties in Nederland in opdracht van de gemeente danwel de grondeigenaar om ook daar zonnevelden mogelijk te maken. Voor de gemeente Zutphen organiseert zij voor de eerste keer in Nederland een marktselectie om voor dat plan de juiste partij te selecteren uit de vele geïnteresseerde marktpartijen die zich gemeld hebben. Het door de gemeente vastgestelde plan van aanpak is hiervoor de basis.

 

Meer weten? Neem dan contact op met Erik Tissingh via 0318 244299 of erik.tissingh@overmorgen.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers