of 59054 LinkedIn

Tjakko Dijk

Een innovatieve bruggenbouwer die weet wat er speelt in de maatschappij en een goed oog heeft voor politiek-bestuurlijke gevoeligheden. Het innovatieve komt tot uiting in zijn non-conventionele aanpak van vraagstukken wanneer dat nodig is. Voorop staat bij hem het ontwikkelen van draagvlak om zodoende met de betrokkenen tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Zodanig, dat de betrokkenen met een tevreden gevoel terugblikken op het proces en trots zijn op het resultaat.

tjakko.dijk@overmorgen.nl
06 24 54 46 38

 • Holzmarkt: van kater tot vernieuwing.

  Holzmarkt: van kater tot vernieuwing

  Reageer

  Ik dacht in een krakersscene terecht te komen tijdens mijn bezoek aan Holzmarkt in Berlijn. Ik heb een allergie voor het fenomeen kraken, dus ik maakte me al op voor een stevige discussie. De middag bleek voor mij echter een van de meest inspirerende middagen te worden in gebiedsvernieuwing.

 • De duurzame handelsvloer

  Reageer

  Hoe krijg je de bewoners van een gemeente in beweging om zich in te zetten voor een duurzamere gemeente? Hoe kan je initiatieven verzamelen en mensen verbinden om die initiatieven tot uitvoering te brengen? Hoe weet je een abstract begrip als duurzaamheid tastbaar te maken? Met een creatieve aanpak zijn Tjakko Dijk en Rijk van Voskuilen in Smallingerland met deze vraagstukken aan de slag gegaan.

 • Inspirerende gebiedsontwikkeling in Berlijn

  Reageer

  Stad van organische gebiedsvernieuwing, tijdelijkheid en burgerinitiatieven. Een stad waarvan je planologische hart sneller gaat kloppen en waar gebiedsvernieuwing een nieuwe dimensie lijkt te hebben ingeslagen. In Nederland wordt vaak verwezen naar Berlijn als het gaat om die gebiedsvernieuwing. Wat doen ze anders? Welke elementen kunnen we ook in Nederland toepassen? Over Morgen organiseert een studiereis in april 2016 om antwoord te vinden op deze vragen. Gebiedsvernieuwers die zich aangesproken voelen en nieuwsgierig zijn, zijn uitgenodigd dit met ons samen te ontdekken. Ter voorbereiding en inspiratie bracht ik een weekje door in deze inspirerende en bruisende stad.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Argonstraat 28

6718 WT Ede

+31 (0) 318 624299

overmorgen.nl

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers