of 59232 LinkedIn

Samenwerken aan een aantrekkelijke binnenstad Hardenberg

Reageer

AfbeeldingSamen met haar partners gaat de gemeente aan de slag om Hardenberg als aantrekkelijke binnenstad voor gemeente en regio te behouden en waar mogelijk te versterken. Hiervoor is een projectgroep samengesteld, bestaande uit meerdere partners, die met deze doelstelling aan de slag gaat. “De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in de binnenstad van Hardenberg. Nu komt het accent te liggen op de doelstelling om meer bezoekers te verleiden en te trekken. Een logische vervolgstap,” aldus burgemeester Snijders.

Het centrum van Hardenberg is een belangrijke economische motor voor de regio en bepaalt in hoge mate de identiteit van de stad. Een goed functionerend centrum is essentieel voor de stad Hardenberg. Vanwege het veranderde winkellandschap wordt het steeds belangrijk om inwoners te verleiden hun bestedingen te doen in de eigen binnenstad. Daarnaast heeft een goed functionerende binnenstad een grote aantrekkingskracht op de regio of daarbuiten dat moet leiden tot meer bezoekers en bestedingen.

 

In de afgelopen periode is een samenwerking tot stand gekomen tussen een groot aantal belanghebbende partijen in het centrum. Deze partners voelen de urgentie om gezamenlijk te werken aan de binnenstad. Vanuit deze partners is een projectgroep samengesteld die momenteel werkt aan een actieprogramma voor een aantrekkelijke en levendige binnenstad. Het actieprogramma is een vliegwiel voor duurzame samenwerking. Alleen door continue samen te werken aan een aantrekkelijke binnenstad maken we de stad toekomstbestendig en kunnen we doelstellingen realiseren. De Hardenbergse consument staat hierbij centraal. Onderwerpen in het actieprogramma zijn onder andere: inzet op het aanbod van detailhandel en horeca, vinden van nieuw ondernemerschap, centrumbeleving, bereikbaarheid en parkeren, promotie, evenementen, tijdelijke programmering van ongebruikte ruimte en toerisme & recreatie.

 

Over Morgen ondersteunt de gemeente onder andere met het proces om te komen tot een actieprogramma. Door te verbinden op ambitie en urgentie ontstaat samenwerking.

 

Meer weten? Neem contact op met Ruben Visser via 0318 244299 of ruben.visser@overmorgen.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers