of 59232 LinkedIn

Inzet van Virtual Reality instrumenten in complexe infrastructurele projecten

Reageer

Over Morgen deelt inzichten VR Kempenbaan

Gemeente Veldhoven werkt momenteel aan de herstructurering van de Kempenbaan. Deze weg is een belangrijke ontsluiting voor bedrijventerrein De Run. Over Morgen verzorgt de gebiedscommunicatie binnen dit project en maakt daarbij veelvuldig gebruik van Virtual Reality instrumenten. Tijdens de VSE platformbijeenkomst in april vertelde Mirte van der Vliet over de ervaring met de inzet van VR in complexe infrastructurele projecten als de Kempenbaan.

Een belangrijk inzicht is dat het VR instrumentarium (3D-model en bolfoto’s) voornamelijk waardevol is in de communicatie met bewoners. Zij hebben behoefte aan een zo realistisch mogelijke weergave van hun toekomstige leefomgeving. Bedrijven zijn veel meer geïnteresseerd in de verkeerskundige feiten (bereikbaarheid ed.).

 

Een andere belangrijke constatering is dat de inzet van VR niet zozeer meer draagvlak creëert bij bewoners, maar er wel voor zorgt dat de discussie op informatieavonden over de juiste inhoud gaat. Gesprekken zijn daardoor meer inhoudelijk gedreven en constructief.

 

Tot slot is de ervaring dat bewoners niet zo snel uit zichzelf het online 3D-model uitgebreid bestuderen. Pas tijdens de wegwerkzaamheden wordt goed gekeken en reactie gegeven op het wegontwerp.

De volledige presentatie met alle geleerde lessen en inzichten is te downloaden op de VSE website.

 

Meer weten over de inzet van VR instrumenten in ruimtelijke projecten? Neem dan contact op met Mirte van der Vliet (06 41 43 20 07) of Erik Tissingh (06 20 74 52 18).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers