of 59232 LinkedIn

In de startblokken allemaal!

AfbeeldingNederland moet verder verduurzamen en meer duurzame energie gaan opwekken. Het kabinet geeft in ieder geval een goede aanzet met zowel de SDE+2016 regeling als aanpassing van de Postcoderoosregeling. Voor grondeigenaren is nu het moment om de voorbereidingen te starten en ervoor te zorgen dat initiatieven en marktpartijen tot realisatie kunnen komen.

SDE+2016

Afgelopen maandag heeft Minister Kamp de werking van de SDE+ 2016 gepubliceerd. Vorig jaar is het budget van €3,5 miljard binnen no time aangevraagd en zelfs overschreden tot €7,7 miljard. Hierdoor zijn veel mooie duurzaamheidsinitiatieven blijven liggen. De SDE+ voor 2016 stemt ons erg positief. Eerder was al bekend dat het budget dit keer ruim twee keer zo hoog is, namelijk €8 miljard, en nu is bekend hoe dit uitgegeven gaat worden.

 

De SDE+ gaat dit jaar in sneltreinvaart twee keer voorbij komen, waarbij in elke ronde €4 miljard beschikbaar is. De eerste ronde is in maart en de tweede ronde in september. Elke ronde is opgedeeld in 4 fases, waarin de verschillende technieken een plek hebben. Per ronde geldt één integraal budgetplafond. Ook is er steeds een vrije categorie die dit jaar op de 0,1 eurocent te variëren is.

 

Aanpassing postcoderoosregeling

Naast deze aankondiging van de SDE+ 2016 is tevens door de Tweede Kamer het Belastingplan 2016 aangenomen. Op 14 en 15 december wordt dit behandeld in de Eerste Kamer. Door dit plan vervalt het tarief van de energiebelasting voor lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit tot nihil en wordt de postcoderoos aangepast. Dit is goed nieuws voor zonnevelden die participatief met de Postcoderoosregeling worden ontwikkeld.

 

In gesprek

We gaan graag met jou in gesprek over de kansen die deze stimuleringsregelingen bieden voor jouw gemeente of duurzaam energie-opwekproject. In het land zien we veel braakliggende terreinen die voorlopig niet ontwikkeld worden, vrijkomende agrarische bedrijven (VAB’s), en een grote hoeveelheid aan enorme bedrijfsdaken en maatschappelijke gebouwen die nog onbenut zijn. Hoe zien deze gebieden en daken er Over Morgen uit, welke kansen biedt dit voor het opwekken van duurzame energie en welke rol neem jij hierbij in? Samen met jou bespreken we wat er allemaal bij duurzame energieopwekking met behulp van zon, wind en biomassa komt kijken en welke voorbereidingen jij alvast kunt doen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers