of 59250 LinkedIn

Gemeenteraad Almere stemt in met programma 'Energie Werkt!'.

Gemeenteraad Almere stemt in met programma 'Energie Werkt!'.
Reageer

Op donderdag 24 september heeft de gemeenteraad van Almere ingestemd met het programma ‘Energie Werkt!’. Met het programma wordt in de periode tot en met 2018 gewerkt aan de doelstelling van de gemeente om in 2022 energieneutraal te zijn. Met een doelgroepenaanpak en door het stimuleren van zonne-energie, verduurzaming van het warmtenet en in mindere mate windenergie wordt de energiehuishouding in de gemeente verduurzaamd.

In Almere gebeurt al veel op het gebied van hernieuwbare energie. Daarbij zien we dat de transitie naar hernieuwbare energie technische, maar vooral sociale innovatie vraagt. Het programma gaat dan ook vooral uit van een benadering die partijen uit de stad uitnodigt en uitdaagt om mee te doen aan de energietransitie. Het is immers hún energie waar het over gaat.

 

De komende drie jaar investeert de gemeente 8,7 miljoen euro in het programma, waarvan 5 miljoen euro bedoeld is voor goedkope leningen aan particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties die willen investeren in hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober wordt het programma gelanceerd.

 

Over Morgen heeft de coördinatie gevoerd over het schrijven van het programma Energie Werkt! en werkt momenteel aan de implementatie daarvan.

 

Contactpersoon:

Jeroen Roeloffzen
06 42 70 41 08 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers