of 59232 LinkedIn

Geslaagd beroep op bijzondere omstandigheden

Reageer

Afbeeldingmr. J.H. Meijer (Jan Hein)

 

ABRvS 11 februari 2015; ECLI:NL:RVS:2015:358

In deze casus gaat het om een last onder dwangsom die burgemeester en wethouders van Oss hebben opgelegd tot het verwijderen van, onder andere, een hooiopslag en een hooiruif. Deze bouwwerken zijn in 2001/2002 geplaatst zonder de daartoe benodigde vergunning.

Appellant heeft een verklaring overgelegd van een voormalig wethouder (wethouder in de periode dat de betreffende bouwwerken werden geplaatst), welke verklaring mede is ondertekend door een andere voormalige wethouder uit de relevante periode.


Uit deze verklaring volgt dat de wethouders indertijd op de hoogte waren van het plaatsen van deze bouwwerken en dat zij daartegen geen bezwaren hadden, als de bouwwerken werden gebouwd conform een door de gemeente opgestelde schets, en omwonenden tegen het oprichten van deze bouwwerken geen bezwaar hadden. De bouwwerken zijn, volgens de voormalige wethouders, inderdaad gebouwd conform de door de gemeente opgestelde schets en gebleken is dat de omwonenden daartegen geen bezwaar hadden.

 

In die situatie is de Afdeling van oordeel dat in een dergelijk geval handhavend optreden na ongeveer 12 jaar in verhouding tot de daarmee te dienen belangen zodanig onevenredig is dat het college daarvan in redelijkheid had moeten afzien.


In dit geval heeft appellant dus een geslaagd beroep gedaan op het aanwezig zijn van bijzondere omstandigheden die nopen tot het afzien van handhaving. Doorslaggevend daarbij is dat appellant zijn beroep heeft onderbouwd met schriftelijke verklaringen van (voormalige) wethouders.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Nysingh advocaten-notarissenAfbeelding

Afbeelding

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

T 026 357 57 35

www.nysingh.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Op de hoogte blijven? Volg Nysingh

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding