of 59250 LinkedIn

Tijdreis door 200 jaar topografie

Lancering van topotijdreis.nl om te vieren dat Nederland 200 jaar officieel in kaart is gebracht.
Reageer

Het Kadaster heeft tijdens de Esri GIS Conferentie op 25 september topotijdreis.nl gelanceerd. Om te vieren dat Nederland 200 jaar officieel in kaart is gebracht.

Tijdreis

Op topotijdreis.nl kan iedereen eenvoudig bekijken hoe een bepaald stukje Nederland er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uitzag. Dat kan tot op straatniveau. Door de kaarten van de verschillende jaren te vergelijken is meteen duidelijk hoe Nederland zich heeft ontwikkeld. Zo zijn inpoldering en verstedelijking duidelijk gevisualiseerd. Sinds 25 september zijn er al meer dan 250 miljoen hits op de website geweest.

 

‘Wie jarig is, trakteert’

Het Kadaster lanceerde tijdens de Esri GIS Conferentie de website topotijdreis.nl. Deze website ontsluit 200 jaar topografie. Ulrike Schild, hoofd afdeling Geo-Informatie van het Kadaster en Vincent van Altena, GIS-specialist bij het Kadaster, presenteerden de Topotijdreis met het motto 'Wie jarig is, trakteert'. De Nederlandse overheid maakt al sinds 1815 onafgebroken topografische kaarten en het Kadaster viert dit jubileum.

 

200 jaar Nederland in kaart

Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die tijd wordt Nederland officieel en onafgebroken in kaart gebracht. Bijvoorbeeld de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. In 2004 werd de dienst onderdeel van het Kadaster.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster