of 59232 LinkedIn

Nieuwe samenwerking SKBN en het Kadaster

Reageer

SKBN en het Kadaster hebben een samenwerkingsovereenkomst van een jaar getekend.

Op 9 oktober 2014 hebben de Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) en het Kadaster een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor één jaar. Doel van de SKBN is kennis te ontwikkelen en te verspreiden over het thema ‘(her)ontwikkeling van bedrijventerreinen’. Hierbij valt te denken aan ontwikkeling, herstructurering (revitalisering en herprofilering) en beheer van bedrijventerreinen.

Het Kadaster past met succes het instrument ‘Stedelijke Herverkaveling’ toe. Dit instrument zetten wij in bij ontwikkeling of herontwikkeling in verstedelijkte gebieden, zoals (voormalige) bedrijventerreinen. Dit gebeurt door het herschikken van zakelijke rechten. Voor het instrument ‘Stedelijke Herverkaveling’ is een wettelijke regeling in de maak.

 

Elkaar versterken

De SKBN en het Kadaster kunnen elkaar onder andere versterken door het geven van kennisbijeenkomsten. Kennisbijeenkomsten die op het snijvlak van ‘stedelijke herverkaveling en bedrijventerreinen' liggen, gegeven aan participanten en kennispartners. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van elkaars netwerk.

 

De ondertekening vond plaats tijdens het Nationaal Bedrijventerrein Congres 2014. Drs. T.N.M. Föllings, voorzitter van de SKBN en de heer L. Hoeve, hoofd afdeling Ruimte en Advies Kadaster, zetten hun handtekening onder het officiële document.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster