of 59221 LinkedIn

Minister verkent innovatieve geo-oplossingen Kadaster

Reageer

AfbeeldingOp donderdag 26 februari heeft minister Schultz van Haegen een werkbezoek gebracht aan het Kadaster. Na een welkomstwoord van bestuursvoorzitter Dorine Burmanje namen medewerkers de minister mee langs recente ontwikkelingen en innovaties.

Internationale activiteiten

Door een Kadasterproject in Lesotho hebben 60.000 mensen nu een bewijs van grondeigendom. Ze kunnen niet meer zomaar verdreven worden en kunnen zelfs een lening afsluiten voor een investering.

 

Geo-informatie en 3D

We hebben de minister laten zien dat verschillende open data van het Kadaster al intensief gebruikt worden door bedrijven, particulieren en overheden. Ook heeft zij met een 3D-bril een virtuele wandeling gemaakt door de digitale 3 dimensionale kaart van Nederland. Dit is een recente kaartinnovatie waar het Kadaster bij betrokken was.

 

Praktijkvoorbeelden

De minister was zeer te spreken over de manier waarop het Kadaster zijn kennis en gegevens inzet voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Zij heeft hiervan een aantal praktijkvoorbeelden leren kennen, waaronder een onderzoek in Groningen naar de effecten van verstening van de stad.

 

Omgevingswet

Tot slot heeft het Kadaster laten zien hoe het betrokken is bij de actuele ontwikkelingen rond de Omgevingswet. De minister heeft onder meer een webpagina kunnen zien waarop uiteindelijk alle ruimtelijke informatie overzichtelijk samenkomt.

 

“De digitalisering van de Omgevingswet kan alleen slagen als betrouwbare informatie wordt geleverd over de juridische en feitelijke toestand van de leefomgeving. Ik zie het Kadaster daarom als een onmisbare partner om dit samen met anderen goed te kunnen realiseren,” aldus Minister Schultz van Haegen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster