of 59232 LinkedIn

Leiden als tweede gemeente volledig over naar de BGT!

Reageer

AfbeeldingDe gemeente Leiden heeft als tweede gemeente alle stappen in de BGT-keten doorlopen. Alle kaartgegevens van het volledige grondgebied staan nu in de Landelijke Voorziening.

De gemeente Leiden heeft samen met Grontmij als tweede gemeente alle stappen van de BGT-keten doorlopen. De kaartgegevens van het hele grondgebied zijn aangeleverd aan het SVB-BGT. Na controle heeft het Kadaster de gegevens opgenomen in de Landelijke Voorziening. Tot slot zijn de gegevens beschikbaar gesteld in PDOK.

 

Pascal Keij, coördinator inwinning en beheer basiskaarten van de gemeente Leiden: “Het was geen eenvoudige klus. Meer dan 550.000 objecten en ongeveer 1.000.000 meetpunten zijn omgezet naar het nieuwe informatiemodel IMGEO. We zijn diverse inhoudelijke en technische hobbels tegengekomen en we hebben veel met elkaar moeten overleggen”. Maar niet zonder resultaat: Het is ze gelukt!

 

Na Valkenswaard staat nu ook de BGT van Leiden volledig, met alle deelgebieden, in de Landelijke Voorziening. Het afgelopen jaar hebben het projectteam, het SVB-BGT, Hoogheemraadschap Rijnland, de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, leverancier Grontmij en andere koplopers hard gewerkt aan deze klus.

 

Lees het volledige bericht op de website van het SVB-BGT.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster