of 59232 LinkedIn

Kadaster lanceert viewer voor Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Reageer

AfbeeldingHet Kadaster heeft een nieuwe BAG Viewer ontwikkeld. In de nieuwe BAG Viewer komen de gebruiksvriendelijkheid van de oude BAG Viewer en volledigheid en actualiteit van BAG Web samen.

Het Kadaster heeft een nieuwe BAG Viewer ontwikkeld. BAG staat voor Basisregistraties Adressen en Gebouwen. In de nieuwe BAG Viewer komen het gebruiksgemak van de oude BAG Viewer en de volledigheid en actualiteit van BAG Web samen.

 

Met de nieuwe BAG Viewer kunt u online de gegevens van objecten in de Basisregistraties Adressen en Gebouwen raadplegen. Van een gebouw toont BAG Viewer u bijvoorbeeld de locatie, het bouwjaar, de oppervlakte en het adres.

 

De nieuwe BAG Viewer biedt mogelijkheden die de oude BAG viewer niet bood. In de nieuwe BAG Viewer is het mogelijk:

 

  • objecten te zoeken op basis van object ID;
  • objecten met een historische status te raadplegen;
  • de levenscyclus (geschiedenis) van objecten te raadplegen;
  • nevenadressen te raadplegen;
  • de actuele gegevens te raadplegen (maximaal 1 dag oud);
  • de volledige, gedetailleerde BAG gegevens te raadplegen.

 

De nieuwe BAG Viewer kan ook met tablets gebruikt worden, door objecten te zoeken. Het resultaat wordt ook op de kaart getoond. Klikken op de kaart is op tablets niet mogelijk.

 

Uitschakeling oude diensten

De nieuwe BAG Viewer zorgt ervoor dat de oude BAG Viewer en BAG Web overbodig zijn geworden. Zij zullen daarom binnenkort uit productie worden genomen.

 

De nieuwe BAG Viewer maakt gebruik van de nieuwste services van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK). Deze worden dagelijks geactualiseerd. Dit betekent dat er verschillende oude services van PDOK op termijn worden uitgeschakeld. Zodra het moment van uit-productiename bekend is, zal er hierover op PDOK.nl gecommuniceerd worden.

 

BAG viewer gebruiken

De BAG Viewer is voor iedereen vrij te gebruiken. Dit betekent dat er geen limiet zit op het aantal raadplegingen dat u mag doen. Er rust ook geen beperking op het gebruik van de gegevens.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster