of 59167 LinkedIn

Ik begrijp best dat de mensen in Griekenland op dit moment bang zijn

"Zeker weten dat iets van jou is. Ik ben er trots op daaraan te mogen bijdragen."

"Laatst was ik op een feestje. Al snel ging het gesprek over het werk en wat je trots maakt op jouw werk. Ik werk bij het Kadaster en hoefde niet lang na te denken waarom ik daar trots op ben. Mensen hebben bij het Kadaster een beeld van huizen en grenzen. Klinkt niet spannend. Maar de kerntaak van het Kadaster is zorgen voor (economische) rechtszekerheid. Zeker weten dat iets van jou is.

Bij ons is die zekerheid als water uit de kraan. Je denkt er niet over na omdat het al generaties lang geregeld is. Je kunt er op vertrouwen. Ik weet dat ik mijn huis klakkeloos aan mijn kind kan nalaten. Er zijn landen genoeg waar dat niet aan de orde is. Bijvoorbeeld een land als Afghanistan. Daar moet je binnen 24 uur nadat een ouder is overleden, aantonen dat het huis aan jou nagelaten wordt. Moet je toch niet aan denken?

 

Eigendom is het begin van groei. Je kunt eigendom verhandelen, er geld mee verdienen en een toekomst opbouwen. Ik begrijp best dat mensen in Griekenland op dit moment bang zijn. Ze raken hun zekerheid kwijt. Niemand weet wat er gaat gebeuren.

 

De manier waarop we in Nederland rechten op land bijhouden, staat internationaal goed bekend. Het Kadaster heeft veel kennis en kunde in huis. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om dit ook op andere plekken in de wereld in te zetten. Ik mag onderdeel uitmaken van een onmisbare schakel in de maatschappij.

 

Grond is een thuis

 

Dit filmpje verwoordt dat mooi: 'Land is home'. Neem even de tijd om het te bekijken en op je in te laten werken. En dan snap je waarom ik trots ben."

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

DOSSIERS

Het Kadaster