of 59232 LinkedIn

Herverkavelingsportal: online uitwisseling informatie bij herverkaveling

Reageer

AfbeeldingMet de Herverkavelingsportal van het Kadaster kunnen alle betrokken partijen online informatie uitwisselen over een herverkaveling.

Het Kadaster biedt sinds 2014 de Herverkavelingsportal. Via de portal kunnen partijen die betrokken zijn bij een wettelijke herverkaveling online informatie kunnen uitwisselen. Hiermee wil het Kadaster de dienstverlening voor alle betrokken partijen, zoals pachters en eigenaren, verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de betrokkenen bij een wettelijke herverkaveling graag de mogelijkheid heeft om ook via internet, buiten kantoortijden, contact met de overheid te hebben.

 

Mogelijkheden Herverkavelingsportal

Met behulp van de Herverkavelingsportal kunnen belanghebbenden via internet pachtcontracten laten registreren en hun wensen ten aanzien van de toedeling kenbaar maken. De gewenste toedeling kan men bovendien intekenen op een kaart. De provincie gebruikt deze informatie bij het opstellen van het ontwerp ruilplan. Ook kunnen de partijen in de portal het (ontwerp) ruilplan inzien en een zienswijze indienen als men het hiermee oneens is. De portal is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar.

 

Wettelijke herverkaveling

In een wettelijke herverkaveling wordt grond tussen eigenaren geruild om bijvoorbeeld de agrarische structuur te verbeteren, nieuwe natuur te realiseren of de ruimtelijke inrichting te verbeteren ten behoeve van de waterhuishouding. Het Kadaster ondersteunt provincies bij de uitvoering van wettelijke herverkaveling en heeft daarbij veel contact met de betrokken partijen. Iedere provincie kan de Herverkavelingsportal inzetten.

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de pagina Herverkavelingsportal.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster