of 59232 LinkedIn

Help mee: teken zelf de gebiedsgrenzen op de kaart

Reageer

AfbeeldingHet Kadaster doet onderzoek naar crowdsourcing voor de Basisregistratie Topografie. Tot en met 31 maart kunt u via een app zelf de grenzen en namen van gebieden aangeven.

Op de topografische kaart worden de namen van gebieden genoemd. Namen van bos- duin- en heidegebieden, maar ook streek- en veldnamen en namen van buurtschappen. Maar wat de begrenzing van elk gebied is, wordt in de Basisregistratie Topografie (BRT) nog niet geregistreerd. Ook is niet zeker of de gebiedsnamen die in de BRT zijn opgenomen, nog kloppen. Het Kadaster onderzoekt nu of crowdsourcing werkt voor het inwinnen van deze gegevens. U kunt hieraan meedoen en via een speciale applicatie aangeven wat volgens u de grens én de naam van het gebied is.

 

Hoe werkt het?

In de applicatie Vlakbijnamen vindt u meer dan 10.000 namen van gebieden. U kunt zelf de begrenzing van een gebied tekenen door op ‘bewerken’ te klikken. Als u klaar bent met tekenen, vraagt de app u om het type en de naam van het getekende gebied in te voeren. Hebt u alle gegevens ingevoerd? Dan kunt u uw gebiedsvlak terugvinden op de overzichtskaart. Meedoen met het onderzoek gaat het beste vanaf een pc of laptop en is mogelijk tot en met 31 maart 2015.

 

Onderzoek

De applicatie is onderdeel van een afstudeeronderzoek van Jasper Hogerwerf voor de masteropleiding Geographical Information Management & Applications (GIMA). Het onderzoek richt zich op de mogelijkheden van crowdsourcing bij het inwinnen en bijhouden van geografische naamgegevens in de BRT. Daarnaast moet het onderzoek handvatten bieden voor het inrichten van het werkproces. De in de applicatie ingevoerde gegevens worden nog niet gelijk verwerkt in de datasets van de BRT. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster