of 59232 LinkedIn

Expertmeeting stedelijke herverkaveling succesvol

Reageer

AfbeeldingHet Kadaster organiseerde een expertmeeting met het doel van elkaar te leren en samen de balans op te maken.

 

Om stedelijke herverkaveling te laten slagen, is verdere ontwikkeling en het vergroten van de bekendheid noodzakelijk. Het thema van de expertmeeting op 10 april 2015 “Samen regelen, Samen doen” sloot hier goed bij aan.

Sprekers als Friso de Zeeuw (wetenschap en praktijk) en Nathalie Harrems (ministerie van I&M) kwamen hier aan het woord. Ook de Tweedekamerleden De Vries en Smaling lieten van zich horen.

Tijdens de bijeenkomst zijn in deelsessies voorbeelden besproken van leegstandsvraagstukken in winkelgebieden, kantoren en bedrijventerreinen waarbij stedelijke herverkaveling is ingezet. In andere deelsessies ging het meer over financiële of juridische aspecten van stedelijke herverkaveling. Er was veel belangstelling voor stedelijke herverkaveling bij de aanwezigen, maar ook koudwatervrees.

 

Stok achter de deur

Er is duidelijk behoefte aan een stok achter de deur. Om doorzettingsmacht te hebben en om freeriders te dwingen mee te doen in de herverkaveling. Dat gaven de aanwezigen toch wel aan het ministerie van I&M mee. Een wettelijke regeling, die onderdeel uitmaakt van de Omgevingswet, zal de effectiviteit van verkaveling vergroten. Eind dit jaar moet er een concept liggen dat zorgt voor meer duidelijkheid over de regeling en de voordelen ervan. Gemeenten zullen zich hierop voorbereiden en kunnen eigenaren stimuleren om tot actie over te gaan.

 

Lees het uitgebreide verslag en bekijk de presentaties.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster