of 59232 LinkedIn

Beter besturen met gebruik van ruimtelijke informatie

Reageer

AfbeeldingHet ministerie van IenM nodigt bestuurders uit voor bijeenkomsten in mei over de invoering van de BGT en het belang van goede ruimtelijke informatie.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en het intergemeentelijk samenwerkingsverband DataLand organiseren in mei 4 bijeenkomsten over de invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en het belang van goede ruimtelijke informatie. Uitgenodigd zijn bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen.

 

Ruimtelijke informatie voor maatschappelijke vraagstukken

Als nieuwe wegen worden aangelegd, openbare voorzieningen worden beheerd, de veiligheid in de wijk in het geding is of de arbeidsparticipatie achterblijft, wordt al snel de vraag gesteld wáár deze verschijnselen zich voordoen. Ruimtelijke informatie kan bestuurders helpen met het letterlijk en figuurlijk in kaart brengen en analyseren van de maatschappelijke vraagstukken in hun regio.

 

Locaties en data

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • 20 mei in Groningen
  • 21 mei in Kampen
  • 27 mei in Den Haag
  • 28 mei in ’s-Hertogenbosch

 

Meer informatie of aanmelden? Ga naar de website van Dataland.
 
De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) leidt tot een gedetailleerde digitale kaart van Nederland en moet in 2016 klaar zijn. Het Kadaster is één van de ketenpartners. Wij bouwen en beheren de Landelijke Voorziening van de BGT.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster