of 59232 LinkedIn

Behoefte aan heroriëntatie op de openbare ruimte

Reageer

De gemeente Waddinxveen is op 22 januari gastheer van een Expertisetafel Visie op Openbare Ruimte. Tijdens deze bijeenkomst vertelt de gemeente Waddinxveen over haar aanpak  en plannen rond de openbare ruimte en verwoorden de adviseurs van JS Consultancy hun visie. Vervolgens gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over de veranderingen binnen het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Hoe kunnen gemeenten beter inspelen op de actuele ontwikkelingen in de openbare ruimte? In de visie van JS Consultancy draait het om vier elementen, waarbij samenwerking en een integrale benadering centraal staan. Deze elementen komen ook tijdens de expertisetafel aan bod. Het zijn:

 

  • Het vermogen van medewerkers openbare ruimte om onderling samen te werken. Verharding, groen, water, verlichting en mobiliteit: het hangt allemaal samen.
  • Het vermogen om technische- en belevingsaspecten met elkaar in balans te brengen. Het gaat kort gezegd niet alleen om een nieuwe weg of een nieuw plein, het gaat er ook om hoe bewoners de openbare ruimte ervaren en hierin participeren.
  • Openbare ruimte als middel om bredere maatschappelijke doelen te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan gemakkelijke toegankelijke gebieden voor ouderen of mensen in een rolstoel.
  • Het vermogen van de gemeentelijke organisatie vergroten om samen te werken met externe partners op het gebied van de openbare ruimte.

 

Aan de hand van praktijkverhalen en ervaringen van verschillende collega’s uit het vak bespreken we tijdens de expertisetafel het samenspel van techniek, beleving, samenleving en samenwerking.

Merkt u dat ook binnen uw gemeente  behoefte bestaat  aan een visie rond de openbare ruimte? Leven er vragen als ‘hoe ga je om met de actuele ontwikkelingen’? Schrijf u dan snel in! De toegang is gratis.

 

Waar: Gemeentehuis Waddinxveen, Raadhuisplein 1
Wanneer:       22 januari 2015
Tijd:  15.00 – 17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Voor wie:  afdelingshoofden en teamleiders binnen de openbare ruimte

                              

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Meer informatie of aanmelden? Bel Guido Termont op 06 33 32 19 61 of mail naar info@jsconsultancy.nl  o.v.v. naam, organisatie, functie en e-mailadres. U ontvangt een bevestiging.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Guido Termont

Alpha Tower,

De Entree 19-21

1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Ruimte en Milieu

JS Consultancy laat regie werken

Regie komt op verschillende niveaus voor. Maar wat vraagt dit van uw collega's en andere partijen?

 

Wilt u ook een heldere visie op stappen zetten richting regie? Maak een afspraak met Guido Termont: Tel. 06 333 219 61