of 59016 LinkedIn

Uitleg bepaling meerwaarde bij bijzondere geschiktheid

Reageer

AfbeeldingHierbij vragen wij uw aandacht voor het arrest van de Hoge Raad van 25 september 2015 (ECLI:NL:HR:2015:2805). In dit arrest gaat de Hoge Raad uitvoerig in op het leerstuk van de bijzondere geschiktheid van het onteigende en de bepaling van de meerwaarde als gevolg van deze bijzondere geschiktheid.

Essentie

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat van bijzondere geschiktheid sprake kan zijn als de onteigende onroerende zaak bijzonder geschikt is voor het werk waarvoor wordt onteigend, indien dat werk onderdeel is van een groter geheel van werken. Daarnaast oordeelt de Hoge Raad dat salderen van voor- en nadelen van de bijzondere geschiktheid enkel mogelijk is als het nadeel ook daadwerkelijk in verband kan worden gebracht met de bijzondere geschiktheid. Verder heeft de Hoge Raad geoordeeld dat verrekening van meerwaarde als gevolg van de bijzondere geschiktheid met de waardevermindering van het overblijvende niet mogelijk is.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Seminar Veehouderij en volksgezondheid

Op donderdag 3 november 2016 organiseert Hekkelman Advocaten van 13.30 uur tot 17.30 uur bij Landgoed Zonheuvel in Doorn een seminar over het recente RIVM-rapport ‘Veehouderij en Gezondheid Omwonenden’. Aan het bijwonen van dit seminar zijn geen kosten verbonden.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Blijf op de hoogte!

Volg de actuele ontwikkelingen via onze blogs

Agrarische zaken.

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Publicaties