of 59221 LinkedIn

Spuitzone en woningbouw

Reageer

AfbeeldingMet deze nieuwsbrief brengen wij de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: ‘de Afdeling’) van 7 januari 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:4) onder uw aandacht. Deze uitspraak behandelt een bestemmingsplan waarmee de bouw van 40 woningen wordt mogelijk gemaakt. De woningen zijn gepland op een kortere afstand dan 50 meter (ongeveer 30 meter) tot een fruitteeltbedrijf. De fruitteler komt op tegen het bestemmingsplan, onder meer vanwege een planregel op grond waarvan specifieke spuitmaatregelen zijn vereist.

Essentie

Op grond van de planregels is fruitteelt enkel toegestaan ter plaatse van de aanduiding “fruitteelt”. Ter plaatse van deze aanduiding mogen fruittelers (zoals appellant) uitsluitend chemische bestrijdingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen worden toepast mits apparatuur wordt gebruikt of maatregelen worden getroffen die zorgen door een driftreductie van 90%. De gemeente heeft deze eis gesteld met het oog op bescherming van het milieu en de gezondheid van omwonenden. De Afdeling overweegt …..

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier