of 59221 LinkedIn

Spuitzone en spuitgevoelige functies

Reageer

AfbeeldingMet deze nieuwsbrief brengen wij de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: ‘de Afdeling’) van 1 april 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:1007) onder uw aandacht. Deze uitspraak behandelt een bestemmingsplan waarmee de vestiging van een landbouwmechanisatiebedrijf met bedrijfswoning en bedrijfshallen wordt mogelijk gemaakt. Appellanten exploiteren fruitbomen en een graanakker nabij het plangebied.

Essentie

Volgens appellanten zijn de bedrijfs- en kantoorruimten en de bijbehorende erven van het landbouwmechanisatiebedrijf, evenals de bedrijfswoning met bijbehorende tuin, gevoelige functies die bescherming tegen gewasbeschermingsmiddelen behoeven, omdat hier langdurig mensen verblijven. Volgens de gemeenteraad is dit niet het geval. De gemeenteraad kwalificeert enkel de bedrijfswoning met bijbehorende tuin als spuitgevoelige functie. De gemeenteraad sluit hierbij aan bij de omschrijving van gevoelige functies in milieuregelgeving zoals het Besluit gevoelige bestemmingen (luchtkwaliteitseisen), de Wet geluidhinder en het Activiteitenbesluit milieubeheer. De Afdeling volgt de gemeenteraad hierin niet.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier