of 59232 LinkedIn

Proactieve aanwijzing

Reageer

AfbeeldingOp woensdag 17 september 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) uitspraak gedaan in een zaak waarin de aanwijzing als bedoeld in artikel 4.2 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna: “de Wro”), de zogenoemde proactieve aanwijzing, centraal staat (ECLI:NL:RVS:2014:3436).

Essentie

Als een proactieve aanwijzing waarvan niet mag worden afgeweken, betrekking heeft op een concreet aangegeven locatie – bijvoorbeeld door middel van een kaart – is daartegen rechtstreeks beroep mogelijk. Heeft de proactieve aanwijzing een meer algemene strekking, dan staat geen rechtstreeks beroep open, maar kan met betrekking tot de bepaling(en) die daarna in het bestemmingplan worden opgenomen ter uitwerking van de proactieve aanwijzing, een zienswijze worden ingediend en beroep worden ingesteld.

 

Lees meer 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier