of 58994 LinkedIn

Proactieve aanwijzing

Reageer

AfbeeldingOp woensdag 17 september 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) uitspraak gedaan in een zaak waarin de aanwijzing als bedoeld in artikel 4.2 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna: “de Wro”), de zogenoemde proactieve aanwijzing, centraal staat (ECLI:NL:RVS:2014:3436).

Essentie

Als een proactieve aanwijzing waarvan niet mag worden afgeweken, betrekking heeft op een concreet aangegeven locatie – bijvoorbeeld door middel van een kaart – is daartegen rechtstreeks beroep mogelijk. Heeft de proactieve aanwijzing een meer algemene strekking, dan staat geen rechtstreeks beroep open, maar kan met betrekking tot de bepaling(en) die daarna in het bestemmingplan worden opgenomen ter uitwerking van de proactieve aanwijzing, een zienswijze worden ingediend en beroep worden ingesteld.

 

Lees meer 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Seminar Veehouderij en volksgezondheid

Op donderdag 3 november 2016 organiseert Hekkelman Advocaten van 13.30 uur tot 17.30 uur bij Landgoed Zonheuvel in Doorn een seminar over het recente RIVM-rapport ‘Veehouderij en Gezondheid Omwonenden’. Aan het bijwonen van dit seminar zijn geen kosten verbonden.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Blijf op de hoogte!

Volg de actuele ontwikkelingen via onze blogs

Agrarische zaken.

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Publicaties