of 59232 LinkedIn

Planschade urilift: Google Street View en normaal maatschappelijk risico

1 reactie

AfbeeldingOp 12 november 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) een interessante uitspraak gedaan over planschade (ECLI:NL:RVS:2014:4033). In deze uitspraak gaat de Afdeling onder andere in op de door de adviseurs van de gemeente gedane rondgang via ‘Google Street View’. Daarnaast overweegt de Afdeling of het juist is dat het normaal maatschappelijk risico kan worden vastgesteld met gebruikmaking van een kansberekening..

 

Essentie
De Afdeling overweegt dat via Google Street View niet een adequate indruk van de omgeving kan worden verkregen. In het advies aan het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort (hierna: “het college”) was een conclusie opgenomen naar aanleiding van “een rondgang ter plaatse”. De rondgang ter plaatse bleek een “digitale rondgang” te zijn, via Google Street View. Dit “digitale bezoek” ter plaatse was volgens de Afdeling onvoldoende om een adequate indruk van de omgeving te verkrijgen.


Lees meer

En lees hier het redactionele artikel over dit onderwerp

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Christa Lagerweij-Duits (nadeelcompensatieadviseur) op
Interessante uitspraak. Dit bewijst eens te meer dat een gemeente een advies inzake planschade of nadeelcompensatie niet klakkeloos mag overnemen. Zo moet nagegaan worden of het advies zorgvuldig tot stand is gekomen. Soms moet de situatie ter plaatse worden opgenomen.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier