of 59221 LinkedIn

Plan-MER en plantoets artikel 19j Natuurbeschermingswet 1998

Reageer

AfbeeldingOp 29 oktober 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voor het buitengebied interessante uitspraak gedaan (ECLI:NL:RVS:2014:3866). Aan de orde is het bestemmingsplan “Buitengebied Tynaarlo”. In de planregels is opgenomen dat uitbreiding van de bebouwing bij een agrarisch bedrijf enkel is toegestaan indien geen sprake is van een toename van de ammoniakemissie van het bedrijf.

Essentie

Voor gemeenten is het vaak lastig om gelet op artikel 19j Natuurbeschermingswet 1998 en de beoordeling van de maximale planologische mogelijkheden in de plan-MER een bestemmingsplan voor het buitengebied vast te stellen met ontwikkelingsruimte voor veehouderijen. Deze uitspraak geeft een voorbeeld van een manier waarop in een bestemmingsplan voor het buitengebied uitbreidingsmogelijkheden voor veehouderijen kunnen worden behouden, zij het onder de voorwaarde dat op bedrijfsniveau geen sprake mag zijn van een toename van de ammoniakemissie.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier