of 59004 LinkedIn

Peter Goumans

Advocaat

 

Expertise(s)

 • Agrarisch recht
 • Omgevingsrecht

 

Lees meer

 

Contact

Telefoon: 024 - 3 828 333
E-mail: p.goumans@hekkelman.nl
 • Wetsvoorstel grondgebonden groei melkveehouderij naar de Tweede Kamer

  Reageer

  AfbeeldingMet ingang van 1 januari 2015 is het stelsel van verantwoorde groei voor melkveehouderijen van kracht geworden. Dit stelsel maakt groei mogelijk, mits aan de gestelde vereisten is voldaan. Voor groei dient het fosfaatoverschot van melkvee ten opzichte van 2013 (het zogenaamde melkveefosfaatoverschot) te worden gecompenseerd door extra grond, 100% mestverwerking of een combinatie daarvan.

 • Brabantse overheden in de clinch over mestbewerking

  Reageer

  AfbeeldingMestbeleid via ruimtelijke ordening

  In het landelijk mestbeleid wordt scherp ingezet op mestbewerking om het mestoverschot terug te dringen.  Dit beleid krijgt in de provincie Noord Brabant vertaling in de aanpak om voldoende capaciteit te ontwikkelen om het Brabantse mestoverschot op geschikte locaties te verwerken. De provincie stuurt hier sterk op om mestbewerking alleen op geschikte locaties te laten plaatsvinden en overaanbod te voorkomen.  Deze aanpak is omgezet in ruimtelijke regelgeving in de Verordening ruimte. In die verordening zijn regels opgenomen over mestbewerking op bedrijventerreinen en op locaties in het landelijk gebied. De hoofdregel is dat de vestiging en uitbreiding van mestbewerking niet zijn toegestaan. De bewerking van mest van het eigen agrarisch bedrijf wordt als onderdeel gezien van de agrarische bedrijfsvoering en is daarom binnen een bouwvlak toegestaan. De verwerking van mest voor derden wordt alleen onder strikte voorwaarden toegestaan. De provincie houdt een flinke vinger in de pap.

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Seminar Veehouderij en volksgezondheid

Op donderdag 3 november 2016 organiseert Hekkelman Advocaten van 13.30 uur tot 17.30 uur bij Landgoed Zonheuvel in Doorn een seminar over het recente RIVM-rapport ‘Veehouderij en Gezondheid Omwonenden’. Aan het bijwonen van dit seminar zijn geen kosten verbonden.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Blijf op de hoogte!

Volg de actuele ontwikkelingen via onze blogs

Agrarische zaken.

Bloggers

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier

Whitepapers