of 59232 LinkedIn

Nieuwe stedelijke ontwikkeling

Reageer

Afbeelding

Afbeelding

Op 4 maart 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van de State (hierna: “de Afdeling”) een uitspraak gedaan over de toepasselijkheid van de ladder duurzame verstedelijking als bedoeld in artikel 3.1.6 lid 2 Besluit ruimtelijke ordening (hierna: “het Bro”). Hierbij komt het begrip “stedelijke ontwikkeling” (opnieuw) aan orde (ECLI:NL:RVS:2015:609).

 

Essentie

In een bestemmingsplan is een planregel opgenomen die betrekking heeft op internetverkoop zonder afhaalpunt. De internetverkoop leidt niet tot nieuw ruimtebeslag, maar ziet slechts op een beperkte wijziging van het toegestane gebruik. De Afdeling is van oordeel dat er in dit geval door het toestaan van internetverkoop zonder afhaalpunt geen sprake is van een nieuwe stedelijke ontwikkeling als bedoeld in artikel 1.1.1, eerste lid, aanhef en onder i, van het Bro en aldus niet hoeft te worden voldaan aan artikel 3.1.6 lid 2 van het Bro. Deze uitspraak past in de recent door de Afdeling ingezette lijn.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier