of 59232 LinkedIn

Handhaving: verhuurder als overtreder

Reageer

AfbeeldingEen vraag die met enige regelmaat in de jurisprudentie terugkeert, is of de verhuurder van een pand als overtreder kan worden aangemerkt als de huurder het pand als hennepkwekerij gebruikt. In de hierna te bespreken uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: ‘de Afdeling’) van 10 september 2014, ECLI:NL:RVS:2014:3350, wordt ingegaan op de vraag wanneer een niet-professionele verhuurder als overtreder kan worden aangemerkt.

Essentie
De verhuurder kan als overtreder worden aangemerkt, als hij wist of redelijkerwijs had kunnen weten dat het pand als hennepkwekerij werd gebruikt. Van de verhuurder mag worden gevergd dat hij zich tot op zekere hoogte informeert over het gebruik van het pand. Aan de administratie van een niet-professionele verhuurder kunnen niet dezelfde eisen worden gesteld als aan de administratie van een professionele verhuurder. In een geval als hier aan de orde, waar de verhuurder het beheer van het pand aan een makelaarskantoor heeft overgedragen en maandelijks door middel van bancaire overdracht de huurpenningen van dit kantoor heeft ontvangen, kan de verhuurder niet als overtreder worden aangemerkt. Dit betekent dat de kosten van bestuursdwang niet op de verhuurder kunnen worden verhaald.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier