of 59221 LinkedIn

Geluidverkaveling in bestemmingsplannen

Reageer

AfbeeldingIn deze nieuwsbrief brengen wij de uitspraak van de Afdeling van 11 maart 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:705) onder uw aandacht. In deze uitspraak staat het door de gemeenteraad van Sliedrecht vastgestelde bestemmingsplan ‘Molendijk-Industrieweg’ centraal. Appellanten bestrijden in beroep de in het bestemmingsplan opgenomen geluidverkaveling.

Essentie

Het vastleggen van een geluidverkaveling in een bestemmingsplan is ruimtelijk relevant indien daarmee wordt beoogd een doelmatige verdeling van de beschikbare geluidruimte over de diverse percelen van het industrieterrein, en daarmee een doelmatig grondgebruik, te waarborgen. Artikel 3.1 van de Wro, de Wet geluidhinder noch de Wabo staan hieraan in de weg. Verder overweegt de Afdeling dat de in de planregels opgenomen wijzigingsbevoegdheid betrekking heeft op het geluidverdeelplan dat onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan. Het verbinden van voorwaarden aan deze wijzigingsbevoegdheid conflicteert niet met de Wet geluidhinder.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier