of 59232 LinkedIn

Aanleg groenstrook op als monument aangewezen landgoed

Reageer

AfbeeldingHierbij maken wij u attent op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) van 22 oktober 2014 (ECLI:NL:RVS:2014:3778). In deze uitspraak ligt de vraag voor of een omgevingsvergunning kan worden verleend voor de aanleg van een groenstrook op een als beschermd monument aangewezen landgoed.

Essentie
Het perceel, waarop de groenstrook is beoogd, is aangewezen als beschermd monument in de zin van de Monumentenwet 1998. Door appellant is aangevoerd dat de zichtlijn tussen de weg en het landgoed een monumentale waarde heeft en dat de aanleg van de groenstrook deze zichtlijnen en daarmee de monumentale waarde aantast. De Afdeling overweegt dat er geen aanleiding is om de zichtlijn als monumentale waarde van het landgoed aan te merken. In de redengevende omschrijving van het aanwijzingsbesluit en de complexomschrijving wordt de zichtlijn niet vermeld. Voorts is de weg, waar vanaf het zicht volgens appellanten een monumentale waarde heeft, geen onderdeel van het beschermd complex.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier