of 59221 LinkedIn

Roeland Kreeft

Senior-adviseur bij Adviesbureau Companen

 

Werkvelden: procesmanagement, wonen-welzijn-zorg, woningbouwprogrammering, krimp, prestatieafspraken, organisatieontwikkeling.

  • ACM legt overleg tussen gemeente en zorgaanbieders (onnodig) aan banden

    Reageer

    Aanbieders van intramurale ouderenzorg kampen met toenemende leegstand. Zij maken plannen voor herontwikkeling van vastgoed. Onderdeel van die plannen is vaak het transformeren van zorgplaatsen naar zelfstandige appartementen. Verschillende gemeenten hebben het initiatief genomen om hierover gezamenlijk afspraken te maken. Zij willen voorkomen dat er een overaanbod ontstaat aan ‘zorgappartementen’. Bovendien heeft de toevoeging van zelfstandige appartementen invloed op de ruimte voor nieuwbouw. De realisatie van zorgappartementen moet dus worden afgewogen tegen opgaven in andere segmenten. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) steekt nu een stokje voor dergelijk overleg als daarbij meer dan één zorginstelling betrokken is. Uitwisseling van concurrentiegevoelige informatie is niet toegestaan.

  • Krokodillentranen over de thuiszorg

    1 reactie

    De Tweede Kamer wil de onderste steen boven hebben in de kwestie Sensire. Het collectief ontslag van thuishulpen in de achterhoek leidde tot schrijnende beelden op tv. Boze ouderen en gehandicapten die hun vertrouwde hulp kwijtraken. Zorgmedewerkers die op straat staan. Tweede Kamerleden schuiven de zwartepiet in hun verontwaardiging naar Sensire. In plaats daarvan zouden zij echter eens een goed debat moeten voeren over de concurrentie in de zorg.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.