of 59250 LinkedIn

Parade langs inspirerende en innovatieve projecten in Arnhem

Reageer

Lustrum-congres

Donderdag 1 oktober 2015 bestaat het Arnhemse adviesbureau Companen 50 jaar. In die periode is de organisatie uitgegroeid tot een begrip waar het gaat om onderzoek en advies rond woningmarktvraagstukken. Zij viert dit met een Parade langs inspirerende en innovatieve projecten in Arnhem. Verschillende bewonersinitiatieven, de Arnhemse corporaties en de gemeente Arnhem bieden een blik achter de voordeur. De geselecteerde projecten geven een doorkijk naar de woningmarkt van de toekomst; niet alleen voor Arnhem, maar voor heel Nederland.

Enkele voorbeelden van projecten die bezocht worden: kluswoningen waar bewoners vervallen woningen hebben overgenomen van de corporatie en hebben opgeknapt, wonen voor dementerende ouderen, energieneutrale woningen die ook betaalbaar zijn, bewoners die in hun wijk voor elkaar zorgen, thema-wijk Modekwartier Klarendal.

 

Naast de projecten zullen opinieleiders professor Paul Schnabel (D66-senator, oud-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau) en professor Pieter Hooimeijer (Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur) hun visie geven op de veranderingen in de samenleving en de betekenis hiervan op de woningmarkt.

 

Circa 250  bestuurders en medewerkers van overheid, corporaties en bouwers bezoeken de Companen-Parade om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van de woningmarkt. Krabbelt de bouw definitief op? Wat is de nieuwe rol van woningcorporaties? Wat is de betekenis van de participatiesamenleving voor de woningmarkt? Nemen inwoners het heft zelf in handen? En wat mogen we daarbij van de overheid verwachten?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers