of 59236 LinkedIn

Onderzoek leefbaarheid en veiligheid Súdwest-Fryslân afgerond

Reageer

Voor de onderbouwing van het integrale veiligheidsbeleid laat Súdwest-Fryslân periodiek onderzoeken hoe de inwoners de leefbaarheid en veiligheid in hun woonomgeving ervaren. In 2011 en opnieuw in 2014 heeft Companen hier voor de gemeente uitgebreid onderzoek naar gedaan. De uitkomsten van het laatste onderzoek zijn onlangs aangeboden aan de gemeenteraad.

Het onderzoek leefbaarheid en veiligheid geeft de gemeente gedetailleerd inzicht in de beleving van de inwoners over onderwerpen als de fysieke- en de sociale leefbaarheid, de sociale cohesie in de wijken en kernen, het vóórkomen van diverse vormen van overlast, de beleving van de veiligheid in de woonomgeving, preventief gedrag etc. Daarnaast geeft het inzicht in de mening van de inwoners over de wijze waarop de gemeente en de politie zich inzetten op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

 

Een analyse van de trends en ontwikkelingen sinds 2011 geeft een scherp inzicht in de effecten van het veiligheidsbeleid en de daaraan gekoppelde instrumenten en acties. Het onderzoek geeft daarmee belangrijke input voor de evaluatie van het integrale veiligheidsbeleid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers