of 59221 LinkedIn

Ladder voor Duurzame Verstedelijking

Reageer

Alles wat u moet weten op onze website: www.laddervoorduurzameverstedelijking.nl

Wat is de actuele regionale woningbehoefte? Gemeenten en ontwikkelaars hebben zich in het afgelopen jaar over die vraag moeten buigen vanwege ingediende zienswijzen of beroepschriften op een bepaalde woningbouwontwikkeling. Is de toelichting op het bestemmingsplan compleet en overtuigend genoeg of is het toch noodzakelijk om nog nader onderzoek te doen om de concrete marktbehoefte in beeld te brengen?

Jurisprudentie

Recente uitspraken van de Raad van State laten zien dat de toepassing van de Ladder voor Duurzame Verstedelijking ernst is. Ook de provincies volgen de Ladder en sommige provincies hebben daar nog extra eisen aan toegevoegd. De Ladder is nieuw en nieuwe onderwerpen lenen zich voor kennisdeling. Daarom heeft Companen in samenwerking met Poelman van den Broek advocaten recent enkele masterclasses georganiseerd voor gemeenten en provincies. Nu komen wij met een nieuwe website: www.laddervoorduurzameverstedelijking.nl. Wellicht vindt u daar al de informatie die u zocht.

 

Actualiteit woonvisie

Diverse gemeenten en ontwikkelaars hebben ons in de afgelopen tijd benaderd om onderzoek te doen naar de regionale woningbehoefte. Als de gemeente over een goede en actuele Woonvisie beschikt, is dat vaak niet zo moeilijk. Dat ligt echter anders als de Woonvisie niet meer zo actueel is. Om een adequaat antwoord te kunnen geven op ingediende zienswijzen en beroepschriften hebben wij onderzoeken gedaan naar de woningmarktbehoefte of een second opinion uitgevoerd.

 

Praktijkvoorbeelden

Met die informatie gaan wij zorgvuldig om en die concrete praktijkvoorbeelden hebben wij niet op de website geplaatst. Als u in de opgedane ervaringen bent geïnteresseerd, kunnen wij u daarover wel meer vertellen. Neem dan contact op met Bram Klouwen (klouwen@companen.nl), Bert van ’t Land (Land@companen.nl) of Theo van der Waals (waals@companen.nl). Wij beantwoorden uw vragen graag.

 

Meer informatie vindt u op de website www.laddervoorduurzameverstedelijking.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers