of 59232 LinkedIn

Herzieningswet en de kunst van gelijkwaardig samenwerken

Reageer

De Herzieningswet regelt de verantwoordelijkheden van woningcorporaties. Er is veel aandacht voor de financiële en juridische gevolgen van de wet. De wet heeft ook een belangrijke betekenis voor samenwerking op lokaal niveau: tussen woningcorporaties onderling, tussen woningcorporatie en gemeente, tussen woningcorporaties en huurdersverenigingen.

Wij krijgen veel vragen over een nieuwe inrichting van die samenwerking. Hoe en wanneer betrek ik als corporatie de gemeente en huurdersbelangenvereniging bij mijn afwegingen? Wat vraagt de wet van mij als gemeente in mijn aansturing richting corporaties?

 

In onze advisering over dit thema kiezen wij als vertrekpunt “de kunst van gelijkwaardig samenwerken”. Dit vergt wel kennis van elkaars bedrijfsvoering en besluitvormingsprocessen. Maar ook kennis van de wetgeving. In workshops helpen we diverse gemeenten en corporaties (in gezamenlijkheid) de nieuwe verhoudingen te verkennen. Ook toetsen we bestaande beleidsplannen of ze Herzieningswetproof zijn (ondernemingsplannen, prestatieafspraken en woonvisies).

Wilt u hierover meer weten, neemt u dan contact op met Bram Klouwen (06-53778893 of klouwen@companen.nl.

 

Hier kunt u meer lezen over dit thema ».

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers