of 59232 LinkedIn

Samen met ADAM slimmer en sneller door Amsterdamse spits!

Reageer

ADAM is de slimme verkeersapp voor spitsrijders in en rond Amsterdam. De app geeft de weggebruiker een persoonlijk reisadvies op basis van de meest actuele verkeerssituaties. De koppeling tussen verkeersinformatievoorziening en de verkeerscentrales is nieuw en uniek. Onder grote internationale belangstelling is deze wereldprimeur deze week van start gegaan. Amsterdam Mobiel (Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en Stadsregio Amsterdam) samen met Verkeerisnformatiedienst (VID) en ARCADIS hebben deze week de pilot gestart waar 10.000 mensen aan deelnemen.

Zo werkt het!
Adam is een  ‘co-piloot’ die onderweg direct informatie van de verkeerscentrales geeft over de verkeerssituatie naar de bestemming van de spitsrijder. Via gps-gegevens van de telefoons zijn verkeerscentrales in staat om te zien waar de gebruikers precies rijden. Op deze manier kan de centrale informatie direct doorspelen naar de automobilisten en hen een snellere, alternatieve route aanbieden. Wat zou moeten leiden tot een stuk minder files. Hoe meer automobilisten de app in de spits gebruiken, des te nauwkeuriger kan ADAM de verkeersstromen voorspellen en in goede banen leiden. Bekijk hier het filmpje.

 

ADAM is nu beschikbaar in de App Store en Google Play. Vanaf nu kun je deze verkeersapp gratis downloaden via: www.spitsopadam.nl/downloaden

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Amsterdam International Waterweek

1 november 2017

Amsterdam

Deltacongres

2 november 2017

WTC EXPO Leewarden

Kennismarkt Omgevingswet Integraal aan de slag

7 november 2017

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Water in de Openbare Ruimte

 

9 november 2017

EXPO Houten

Leerplein Aan de slag met de Omgevingswet 6

16 november 2017

Utrecht en omgeving

Bloggers

Whitepapers