of 59221 LinkedIn

Innovatieplatform Amsterdam Smart City (ASC)

Reageer

ARCADIS is met ingang van 10 februari 2015 programmapartner van Amsterdam Smart City (ASC) en slaat hiermee de handen ineen met KPN, Alliander, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Hogeschool van Amsterdam en PostNL. Kern van de samenwerking is om met het innovatieplatform ASC bedrijven, bewoners, gemeente en kennisinstellingen uit te dagen om innovatieve oplossingen en ideeën aan te dragen en toe te passen voor grootstedelijke vraagstukken.

Sinds de oprichting in 2009 is ASC uitgegroeid tot een platform met ruim 100 partners die actief zijn in meer dan 70 innovatieve projecten, zoals Energiek Zuidoost, Smart Light, City-zen, Vehicle2Grid, Smart Citizen Kit en Slimme Sportparken. Alliander, KPN, Amsterdam Economic Board en de Gemeente Amsterdam waren al langer in het platform actief nu zijn daar naast ARCADIS de Hogeschool van Amsterdam en PostNL bij gekomen.

 

Grootstedelijke uitdagingen centraal
De samenwerking van deze partijen betekent, naast het voortzetten van het open innovatieplatform ASC, dat er wordt gewerkt aan slimme oplossingen voor de grootstedelijke uitdagingen waar de MRA (Metropool Regio Amsterdam) mee te maken heeft. Onderwerpen waar het programma op in speelt zijn bijvoorbeeld balans in de stad, stadslogistiek, connectiviteit, open data, duurzame energie, waterbestendigheid en E-health. Er zullen per jaar minimaal 10 projecten worden opgezet. Om in een tijd van veranderende economische omstandigheden toch voorop te blijven lopen en als regio duurzamer en slimmer te worden is het smelten van nieuwe samenwerkingen essentieel. Samenwerking tussen partijen die investeren in infrastructuur en bedrijven die nieuwe concepten ontwikkelen, maar ook samenwerking met bewoners(initiatieven). Het verbinden van al deze partijen staat centraal in dit succes. Technologie, sociale infrastructuren en de MRA als living lab zijn de middelen om dit te kunnen realiseren, waarbij nieuwe producten en geteste concepten het resultaat zijn. De resultaten van de afgelopen jaren tonen aan dat dit mogelijk is. Bekijk de infographic voor een overzicht van de activiteiten en feiten & cijfers.

 

Over Amsterdam Smart City
Amsterdam Smart City (ASC) is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer. ASC loopt voorop in de ontwikkeling van Amsterdam als slimme stad. Een slimme stad, een Smart City, is een stad waar sociale en technologische netwerken en oplossingen zorgen voor versnelde duurzame economische groei. Dit verbetert de kwaliteit van leven in de stad. ASC gelooft in een leefbare stad waar het prettig wonen en werken is. Na vijf jaar is Amsterdam Smart City inmiddels uitgegroeid tot een platform met ruim 110 partners die actief zijn in meer dan 70 innovatieve projecten. Voorbeelden van projecten zijn Energiek Zuidoost, Smart Light, City-zen, Vehicle2Grid, Smart Citizen Kit en Slimme Sportparken. Voor meer informatie over de lopende projecten en voorgaande projecten zie www.amsterdamsmartcity.nl

 

Meer informatie: Carolien.Gehrels@arcadis.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Springtij Forum 2017

21 – 23 september 2017

Terschelling

Leerplein Aan de slag met de Omgevingswet-4

28 september 2017

Utrecht

en omgeving

2e Jaarcongres AssetManagement Nederland

12 oktober 2017

Arnhem,

bij TenneT

Leerplein Aan de slag met de Omgevingswet 5

12 oktober 2017

Utrecht

en omgeving

Kennismarkt Omgevingswet Integraal aan de slag

7 november 2017

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Leerplein Aan de slag met de Omgevingswet 6

16 november 2017

Utrecht

en omgeving

Bloggers

Whitepapers