of 59232 LinkedIn

Ede-Barneveld-Veenendaal gaat flink besparen door afstemming afvalwaterketenbeleid

Reageer

Het Afvalwaterteam Ede-Barneveld-Veenendaal zoekt met ARCADIS naar een betere performance. Afstemming en waar nodig modernisering van het beleid leidt tot grote besparingen en  levert een forse bijdrage aan de landelijke besparingsopgave van 380 miljoen euro per jaar, ten aanzien van het aandeel waarvoor dit afvalwaterteam aan de lat staat. Het team bestaat uit de gemeenten Barneveld, Ede, Veenendaal en het waterschap Vallei en Veluwe en maakt deel uit van het regionale samenwerkingsverband Platform Water Vallei en Eem. Dit samenwerkingsverband is één van de koplopers in Nederland. Gezamenlijk doel: vergroten van de doelmatigheid in de (afval)waterketen.

Het afvalwaterteam heeft zich tot nu toe gericht op de operationele uitvoering zoals meten en monitoren, reiniging en inspectie, beheer en onderhoud van drukriolering. Het starten met deze zogenoemde “quick wins” had als doel om snel resultaat te behalen, elkaar te leren kennen en vooral ook om vertrouwen in de samenwerking op te bouwen. Inmiddels hebben de partijen een volgende stap in de samenwerking gezet door zich te richten op het uitwerken van een gezamenlijke visie en toekomstbestendig beleidskader, de zogenoemde "big wins". Naar verwachting heeft 60% van de doelmatigheidsopgave betrekking op de juiste dingen doen.

 

ARCADIS maakt op een systematische wijze en themagericht een analyse van het huidige beleid en de ontwikkelingen. Vervolgens worden doelen met veel overeenkomsten binnen de vier partijen uitgewerkt tot bouwstenen voor een doelmatiger beheer. Thema's die potentieel doelmatig zijn, maar extra uitwerking verdienen worden opgenomen in de uitvoeringsstrategie van het Afvalwaterteam voor de opvolgende jaren.

 

Meer informatie: richard.jansink@arcadis.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Amsterdam International Waterweek

1 november 2017

Amsterdam

Deltacongres

2 november 2017

WTC EXPO Leewarden

Kennismarkt Omgevingswet Integraal aan de slag

7 november 2017

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Water in de Openbare Ruimte

 

9 november 2017

EXPO Houten

Leerplein Aan de slag met de Omgevingswet 6

16 november 2017

Utrecht en omgeving

Bloggers

Whitepapers