of 59232 LinkedIn

Van afval naar grondstof

Reageer

AfbeeldingAntea Group is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de pilotgemeente Bronckhorst gevraagd een advies te schrijven hoe de gemeente van afval een grondstof kan maken.

Samen met de gemeente gaan we onderzoeken hoe we bewoners, bedrijven en winkels, maar ook gebruikers in de (semi) openbare ruimte kunnen stimuleren afval te scheiden.Ook willen we te weten komen wat dit vraagt aan middelen en wetgeving. Het is voorbeeld van een mooi duurzaam project en van de samenwerking tussen de businesslijnen Milieu en Beheer & Data.

 

Gescheiden inzamelen

Het recyclen van grondstoffen is actueler dan ooit. We zien overal duurzame initiatieven ontstaan, zoals de kledingbibliotheek, verpakkingsvrije winkels en het gescheiden inzamelen van steeds meer soorten afval. Ook de rijksoverheid zet hier serieus op in. In het programma Van Afval Naar Grondstof (VANG) worden doelstellingen benoemd zoals het streven dat in 2020 minimaal 75% van het huishoudelijk afval wordt gescheiden. Naast technische innovatie (denk aan herbruikbare verpakkingen of betere sorteringstechnieken) zijn daarvoor ook maatschappelijke veranderingen nodig.

 

Pilotgemeente

De gemeente Bronckhorst is zeer actief is op het gebied van innovaties en duurzaamheid. Ze werkt aan een afvalvrije toekomst en hebben al een aantal experimenten uitgevoerd op dit vlak. Een voorbeeld is de proef met gescheiden afvalbakken in de openbare ruimte. Daarom is gemeente Bronckhorst door het ministerie van Infrastructuur en Milieu benoemd als pilotgemeente. Antea Group is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Bronckhorst gevraagd om dit traject te begeleiden.

 

Contactpersoon:

Anja Bouma, T: +31(0)6-22 54 56 20, E: anja.bouma@anteagroup.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers