of 59054 LinkedIn

Pilotproject Zaanstad - Een nieuwe vorm van aanbesteden

Reageer

AfbeeldingHoe kun je een wijk renoveren zonder bestek of tekeningen?  De gemeente Zaanstad is gestart met een pilot om dit te onderzoeken. De gemeente wil ervaring opdoen met een nieuwe vorm van aanbesteden. Antea Group neemt deel aan de pilot en heeft de renovatie van een jaren ’80 wijk nu overgenomen als resultaatverplichting.

Bij het vernieuwen van de riolering en wijkinrichting wordt het oorspronkelijke ontwerp niet aangepast. Dit zijn zogenoemde 1 op 1 projecten, waarbij geen bestek of tekeningen nodig zijn. De materialen worden vernieuwd, rekening houdend met de nieuwe standaard die door Zaanstad is opgesteld. Het hoofddoel is besparen op de interne organisatie.

 

Antea Group Realisatie maakte de uitvoeringstekeningen, stelde bodemadviezen op en heeft het totale werkplan ingericht. Het volledige proces duurde ongeveer acht maanden. Antea Group Realisatie heeft de renovatie vervolgens overgenomen als resultaatverplichting; daarbij onderzochten de partijen samen welke verantwoordelijkheden bij welke partij blijven én welke gegevens allemaal nodig zijn.

 

Als het pilotproject succesvol verloopt, wil de gemeente meer soortgelijke projecten meervoudig onderhands in de markt zetten.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Training omgevingsmanagement en contracten

      Tweedaagse training op 15 en 22 maart 2017.

 

      MEER INFORMATIE

 

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers