of 59221 LinkedIn

Open dag PEC Zwolle extra veilig dankzij high-tech onweerdetectie

Reageer

Tijdens de open dag van PEC Zwolle, op 26 juli in het IJsseldelta stadion,

werd high-tech onweerdetectie ingezet. De Onweer Data Service is een hoogwaardig detectiesysteem dat helpt om bij naderend onweer tijdig en gericht veiligheidsmaatregelen te nemen. De organisatie besloot tot inzet van het detectiesysteem na het slechte weer bij de start van de open dag vorig jaar.

Bliksemgevaar vormt een reëel risico voor de bezoekers en medewerkers van een evenement, zoals een open dag. De organisatie is met Onweer Data Service in staat om bij naderend onweer passende veiligheidsmaatregelen te nemen op basis van accurate en actuele gegevens. Het systeem berekent de exacte inslag en tijdstip van inslagen voor 2 zones (25 en 12 kilometer) rondom het stadion.

 

Elke blikseminslag vroegtijdig in beeld

Ontwikkelaar van der Heide (onderdeel van het internationaal opererende advies- en ingenieursbureau Antea Group) beschikt samen met Siemens over een hightech bliksemdetectienetwerk met sensoren in heel Europa. Aan de hand van de informatie van deze sensoren rekent een centrale computer van elke blikseminslag de exacte tijd en plaats van inslag uit. Bij naderend bliksemgevaar geeft het systeem de organisatie tijdig een waarschuwing via sms of mail.

 

Online monitoren

Het detectiesysteem bewees onlangs zijn grote waarde tijdens Pinkpop. Dankzij de Onweer Data Service kon de festivalorganisatie een goede inschatting maken van de impact en de risico's van het noodweer dat het festivalterrein trof. Dankzij het systeem konden onweersactiviteiten realtime gemonitord worden en nam de organisatie passende maatregelen.

 

Voor meer informatie:

Petra Hartmans van de Rijdt-Dijkman

T (0511) 45 40 40 / (06) 23 56 70 06

E p.hartmans@vanderheide.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers