of 59236 LinkedIn

Milieukundige begeleiding vernieuwing hoofdstart- en landingsbaan vliegbasis Volkel

Reageer

AfbeeldingHet ministerie van Defensie heeft Antea Group opdracht gegeven voor de milieukundige begeleiding van de bodemsanering op vliegbasis Volkel. De bodemsanering is onderdeel van de vernieuwing van de hoofdstart- en landingsbaan. Voor het omvangrijke project geldt een strikt tijdschema, omdat de vliegbasis in november 2014 weer volledig operationeel moet zijn. Gedurende de uitvoering blijft de parallelbaan in gebruik voor vliegbewegingen van de op Volkel gestationeerde F-16’s.

De huidige circa drie kilometer lange hoofdbaan is aan vervanging toe. Sommige delen van de fundering zijn al vijftig jaar oud. De volledige baan, inclusief de funderingslagen, wordt verwijderd. Voorafgaand worden niet gesprongen explosieven gedetecteerd en indien nodig verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD). Aansluitend wordt een bodemsanering uitgevoerd om de met PAK verontreinigde grond aan weerskanten van de hoofdbaan verantwoord te verwijderen.

 

Continue aanwezigheid
De werkzaamheden van Antea Group bestaan uit het houden van toezicht op de vrijkomende grondstromen, het nemen van controlemonsters en het adviseren van de opdrachtgever en aannemer op milieukundig vlak. Vanwege het strakke tijdschema zijn gedurende drie maanden continu één tot twee milieukundig begeleiders van Antea Group op de locatie aanwezig. Vanwege het risico op explosieven zijn de begeleiders in het bezit van het certificaat basiskennis OCE.

 

Contact

Martijn Elings

T: +31(0)162 - 48 70 00
E: martijn.elings@anteagroup.com

 

(Foto: Ministerie van Defensie)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers