of 59221 LinkedIn

Campings getransformeerd tot woonwijk

1 reactie

AfbeeldingGemeente Heiloo neemt na realisatie de openbare ruimte terug in eigendom

Tijdens de zomervakantie zou het je opgevallen kunnen zijn dat er twee campings minder zijn in Nederland. Ze bevonden zich in het Noord Hollandse Heiloo en worden door Bouwfonds Ontwikkeling getransformeerd tot woonwijk. Gemeente Heiloo neemt na realisatie de openbare ruimte terug in eigendom. Bouwfonds heeft Antea Group opdracht verleend voor het opstellen en aanbesteden van het contract voor bouw- en woonrijp maken.

Antea Group was al betrokken bij de onderzoeksfasen en het wijzigen van het bestemmingsplan. Onlangs werd besloten van het project een Design and Build pilot te maken, waarin Antea Group het Bouwfonds adviseert en begeleidt.

 

Midden in het groen, autoluw en omringd door water ontwikkelt Bouwfonds Varne Buiten, een wijk met 183 woningen, aangevuld met door Zorgcentra te realiseren 30 intramurale wooneenheden voor mensen met een zorgvraag en 12 woningen voor jongeren met een beperking.

 

Met name in het vrijlaten van aannemers in de inrichting en het onderhouden van het groen, engineering van wadi's en het laten verzorgen van alle benodigde vergunningen ligt voor Bouwfonds een nieuwe ervaring. Nog voor de kerst van 2014 hoopt Bouwfonds te starten met de bouw van de eerste woningen. De aanbesteding start direct na de bouwvak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door S.Taal op
't lijkt me dat hier sprake is van gentrificatie gelardeerd met een sociaal doekje voor het bloeden.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers