of 59232 LinkedIn

Antea Group onderzoekt kansen zelfvoorzienende wijk

Reageer

AfbeeldingZelfvoorzienende gemeenschappen, waarbij mensen mogen meedenken en -beslissen bij de ruimtelijke inrichting van de lokale omgeving, worden steeds belangrijker. Ook is er een trend van minder afhankelijk willen zijn van grote energiemaatschappijen en grootschalige landbouw.

De discussies rondom schaliegas, Russisch gas en voedselschandalen wakkeren deze trends aan. De wens om energie lokaal op te wekken (zon, wind, bodem, biomassa, etc.) neemt toe evenals de behoefte aan meer lokale landbouwproducten. Een ander voorbeeld is de trend om klimaatbestendig te bouwen door hemelwater lokaal op te vangen om overbelasting van het riool en overstromingen te voorkomen.

 

Antea Group onderzoekt sinds oktober 2014 samen met studenten van Saxion Hogeschool Deventer en de HAS Den Bosch welke mogelijkheden een zelfvoorzienende wijk biedt. De onderzoeksopdracht focust zich op de thema's energie, water, klimaat en voedselvoorziening en wordt naar verwachting in februari afgerond. De HBO-studenten voeren hun opdracht uit in het kader van de minor Bodem en Ondergrond die geïnitieerd is door het kennisprogramma KOBO-HO (Kennisprogramma Bodem en Ondergrond in hoger onderwijs).

 

Antea Group heeft meegewerkt aan het opzetten van dit kennisprogramma en werkt nog steeds mee aan een verdere verbetering.

 

Contactpersoon:

Gijsbert Schuur, E: gijsbert.schuur@anteagroup.com. T: +31 (0)6 - 10 88 60 51

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers